Ingredience:
- 2 balení celozrnných piškotů
- 1 šálek uvařené kávy, vychlazené
- 500 g řeckého jogurtu (přírodní, nízkotučný)
- 3 lžíce medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Čerstvé jahody (nakrájené na plátky)
- 2 lžíce neslazeného kakaa
Postup
Příprava základu:
- Piškoty rychle namočte do vychlazené kávy a rozložte je na dno mísy.
Příprava krémové vrstvy:
- Smíchejte řecký jogurt s medem a vanilkovým extraktem.
Vrstvení:
- Na vrstvu piškotů rozetřete polovinu jogurtové směsi.
- Přidejte další vrstvu namočených piškotů a zbytek jogurtové směsi.
Závěrečná úprava:
- Posypte vrch neslazeným kakaem.
- Navrch položte plátky čerstvých jahod.
Chlazení a podávání:
- Mísu přikryjte a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.
- Podávejte vychlazené.
Dobrou chuť přeje váš tým Irifit <3