Malinová buchta s hořkou čokoládou

15.02.2025

Vítejte na Irifit! 🍰
Dnes pro vás máme jednoduchý, ale neodolatelný recept na malinovou buchtu s hořkou čokoládou – dokonale vláčný dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Pusťte se do pečení a vychutnejte si spojení šťavnatých malin s intenzivní chutí čokolády! 
Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 100 ml mléka
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 80 g hořké čokolády (nasekané na kousky)
  • 100 g malin

Postup:

  1. Předehřej troubu na 180 °C a vymaž menší formu máslem nebo vylož pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchej mouku, cukr a prášek do pečiva.
  3. Přidej mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Promíchej do hladkého těsta.
  4. Jemně vmíchej nasekanou hořkou čokoládu a maliny.
  5. Těsto přelij do formy a rovnoměrně rozetři.
  6. Peč cca 25–30 minut, dokud povrch nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  7. Nech buchtu vychladnout, nakrájej a podávej.

    Tip na vylepšení! 💡
    Pokud chcete buchtu obohatit o více bílkovin, zkuste do těsta přidat trochu tvarohu nebo řeckého jogurtu. Nejenže získáte ještě vláčnější konzistenci, ale vytvoříte si tak skvělou svačinku do práce, která vás zasytí na delší dobu! 😊