Vítejte na Irifit! 🍰
Dnes pro vás máme jednoduchý, ale neodolatelný recept na malinovou buchtu s hořkou čokoládou – dokonale vláčný dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Pusťte se do pečení a vychutnejte si spojení šťavnatých malin s intenzivní chutí čokolády!
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 100 ml mléka
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 80 g hořké čokolády (nasekané na kousky)
- 100 g malin
Postup:
- Předehřej troubu na 180 °C a vymaž menší formu máslem nebo vylož pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchej mouku, cukr a prášek do pečiva.
- Přidej mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Promíchej do hladkého těsta.
- Jemně vmíchej nasekanou hořkou čokoládu a maliny.
- Těsto přelij do formy a rovnoměrně rozetři.
- Peč cca 25–30 minut, dokud povrch nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nech buchtu vychladnout, nakrájej a podávej.
Tip na vylepšení! 💡
Pokud chcete buchtu obohatit o více bílkovin, zkuste do těsta přidat trochu tvarohu nebo řeckého jogurtu. Nejenže získáte ještě vláčnější konzistenci, ale vytvoříte si tak skvělou svačinku do práce, která vás zasytí na delší dobu! 😊