Suroviny:
- Sůl a pepř
- 1 lžička mouky (5 g)
- 1/2 lžíce másla (7 g)
- 10 g šunky
- 25 g nastrouhaného eidamu
- 1/2 rajčete (50 g)
- 50 ml mléka (polotučné)
- 40 g taveného sýra
- 125 g gnocchi
Postup:
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, scedíme je a necháme stranou.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Mícháme, dokud se nespojí a začne lehce hnědnout. Poté postupně přidáváme mléko za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
- Přidáme tavený sýr a necháme ho rozpustit, opět za stálého míchání.
- Poté přidáme nastrouhaný eidam, šunku a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhustne.
- Přidáme soli a pepři podle chuti.
- Přidáme uvařené gnocchi a opatrně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozdělila.
Můžete podávat hned a vychutnat si lahodný sýrový zážitek!