Gnocci se sýrovou omáčkou a kousky šunky

09.03.2023

15 minut

400kcal/porce

4 porce

Suroviny:

  • Sůl a pepř
  • 1 lžička mouky (5 g)
  • 1/2 lžíce másla (7 g)
  • 10 g šunky
  • 25 g nastrouhaného eidamu
  • 1/2 rajčete (50 g)
  • 50 ml mléka (polotučné)
  • 40 g taveného sýra
  • 125 g gnocchi

Postup:

  1. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Jakmile jsou hotové, scedíme je a necháme stranou.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Mícháme, dokud se nespojí a začne lehce hnědnout. Poté postupně přidáváme mléko za stálého míchání, aby se neudělaly hrudky.
  3. Přidáme tavený sýr a necháme ho rozpustit, opět za stálého míchání.
  4. Poté přidáme nastrouhaný eidam, šunku a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhustne.
  5. Přidáme soli a pepři podle chuti.
  6. Přidáme uvařené gnocchi a opatrně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozdělila.

Můžete podávat hned a vychutnat si lahodný sýrový zážitek!