Cheesecake řezy
30 minut práce + 60 minut pečení
183 kcal/porce
6 porce
Zdravím všechny u dalšího lehkého (jak na přípravu, tak pro tělo J) svěžího dezertíku. Dnes se bude jednat o dezert na plech - a to o řezy s tvarohovým krémem a jahodami.
Těsto:
- 100 g rozmixovaných ovesných vloček
- 20 g rozpuštěného ghe/ másla
- 20 g čekankového sirupu / medu
- 1 vejce
Tvarohová vrstva:
- 250 g tvarohu
- 1 řecký jogurt (140 g)
- 50 g erythritolu
- 1 vejce
- vanilka dle chuti, já dala lžičku (nebo lze použít aroma či úplně vynechat)
- pár kapek citronové šťávy
Jahodová vrstva:
- 180 g mražených jahod
- 20 g erythritolu
- pár kapek citronu
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Nejdříve si připravíme těsto. Smícháme si rozmixované vločky s vejcem, přilijeme rozpuštěné ghí a osladíme čekankovým sirupem. Těsto vypracujeme. Připravíme si menší plech, který vysteleme pečícím papírem a vypracované těsto na něj rovnoměrně rozetřeme (namačkáme na plech).
- Můj tip pro zpříjemnění práce: Pečící papír si můžete namočit a zmačkat, mnohem lépe se s ním pak pracuje a snáz jej přimějete držet tvar plechu. To samé platí o vašich rukách při rozprostírání těsta na plech - je lepší si prsty namočit a pracovat s těstem mokrými prsty, popřípadě namačkávat těsto přes pečící papír.
Spodní korpus dáme předpéct do trouby cca na 10 minut, více určitě ne.
Tvarohovou vrstvu vytvoříme smícháním a důkladným promísením všech ingrediencí.
Jahody si vysypeme do kastrolku nebo na pánev, malinko podlijeme vodou a povaříme se sladidlem a citronovou šťávou.
Předpečený korpus necháme chvíli vychladnout, poté na něj rozetřeme tvarohovou vrstvu a do tvarohu rozmístíme povařené jahody (popřípadě jahodovou směs, pokud se rozvařily zcela úplně).
Celou buchtu nyní pečeme cca 50 minut, kontrolujte špejlí, záleží na troubě.
Poté po vychladnutí jen rozkrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!
Vaše Míša Jurajdová za Irifit tým