Cheesecake do skleničky
15 - 20 minut
252 kcal
2 porce
EASY CHEESECAKE DO SKLENIČKY
Cheesecake je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů! Pojďme si společně připravit jeho jednoduchou obměnu do skleničky! Příprava je velice rychlá, stačí pár ingrediencí a výsledek se zaručeně vyrovná dortíku z kavárny.
Na přípravu dvou porcí budete potřebovat:
- 6 kusů cereálních BeBe sušenek (nebo sušenek dle chuti)
- 130 gramů tvarohu
- 80 gramů Gervais (nebo jiného krémového sýru)
- 15 gramů čekankového sirupu (lze použít i jakékoli sladidlo dle vašich chutí)
- ½ lžičky mleté vanilky (nebo kapku vanilkového aroma)
- hrst mraženého lesního ovoce
- lžičku kakaových bobů
Nejprve si připravíme dvě čisté skelničky nebo nádobky, do kterých budeme cheesecake vrstvit. Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme a namačkáme je na dno nádobky. Poté si připravíme tvarohovou vrstvu smícháním tvarohu, Gervais, čekankového sirupu a vanilky. Krém důkladně promícháme a navrstvíme na podrcené sušenky. Nakonec dezertíku dodáme ovocnou čepičku z mraženého (nebo i čerstvého) lesního ovoce. Můžete určitě použít i marmeládu nebo ovoce rozvařit. Nakonec zasypeme kakaovými boby a dáme odpočinout do lednice.
Až se nám cheesecake uleží, můžeme se do něj pustit!
Dobré chutnání vám přeje Míša Jurajdová za tým Irifit